- Reklama -svět ženy

Odborník na výživu: Je konzumace ryb kvůli plastům a těžkým kovům nebezpečná?

Date:

Share post:

V posledních letech se často hovoří o drancování oceánů a kontaminaci ryb a mořských živočichů plasty, těžkými kovy a chemikáliemi. Ano, moře a oceány se staly odpadkovým košem. Jak ovlivňuje tato kontaminace ryb náš jídelníček? Na co si dát pozor? A čím mohou být pro nás přínosné mořské řasy? Říká výživový poradce Petr Havlíček.

Petr Havlíček (* 1969) je jeden z nejznámějších českých výživových poradců. Je absolventem Vysoké školy zemědělské v Brně, výživou a zdravým životním stylem se zabývá již od roku 1995. Nejvíce se zapsal do povědomí osmiletým účinkováním v seriálu TV Prima „Jste to, co jíte“, měl také oblíbený pořad na Rádiu Impuls, o výživě napsal 6 knih. K jeho klientům patří či patřili mnozí vrcholoví sportovci (Kateřina Neumannová, Roman Šebrle, Petra Kvitová) i další celebrity.

Grilled Halibut with Spinach, leeks and Pine Nuts – Photographed on Hasselblad H3D2-39mb Camera

Viz více epizod pořadu Jedná se o zdraví.

- Reklama -PR články

Další články autora

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich pozitivních účinků. Které...

Jak se vypořádat s otoky obličeje? 

Ranní otoky obličeje mohou mít různé příčiny. Kosmetologové a lékaři se shodují na tom, že 80 % otoků...

Kroky prevence proti nachlazení

Abychom prožili přechod ze zimního období bez větších zdravotních problémů a nachlazení, měli bychom se řídit následujícími radami: Důsledná...

Jak se postarat o citlivou a alergickou pleť?  

Alergické reakce jsou většinou typické pro citlivou nebo problematickou pleť, která může nepříznivě reagovat na ledaco, od nových...